Finér

Finérens mange fordele

Der er mange fordele ved at anvende finér. Først og fremmest er det ofte billigere end at købe nyt. Med finér har du mulighed for at få et næsten nyt køkken med et eksklusivt look, en ny bordplade eller en dør i en spændende træsort, uden du behøver at investere i det massive og ofte meget dyre træ.

Finerens tynde træskiver gør det muligt for dig at få et nyt, eksklusivt udtryk eller et friskt pust til dit ældre inventar. Renovation med finér er det modsatte af køb-og-smid-væk. Det er ofte billigere, nemmere og bedre for miljøet.

Nyt liv til ældre inventar

Har fugten fået dine døre til at grine forneden? Er skabslågerne falmede og kedelige? Er du ved at udskifte det slidte spisebord?

Reparation med finér kan give dit hjem helt nye døre, følelsen af et helt nyt køkken eller et helt nyt spisebord. Mulighederne er mange, og vi kan enten friske det nuværende inventar op, eller du kan vælge et helt nyt og moderne udtryk og ændre stilen i din bolig.

Minimum forbrug af ressourcer

Finér er tynde træskiver, der enten er skåret eller skrællet af massive træstammer. Teknikken giver os mulighed for at reparere og renovere mange slags overflader med nye og smukke træsorter.

En slidt dør eller en falmet skabslåge kan efter en renovation med de tynde finérskiver fremstå som helt nye med det samme eller et helt nyt design. På den måde kan vi renovere alle typer overflader med finér, uden du behøver købe nyt. Det sparer på planetens ressourcer og på dine penge.

Finer_tynde

Finér er tynde skriver træ, der enten er skåret, skrællet eller savet ud af massive træstammer. Tykkelsen er typisk på 0,5-0,7 mm, men i nogle træsorter kan fineren nå en tykkelse på helt på til 1,5 mm.

De tynde skiver træ bliver ofte brugt som beklædning i forbindelse med MDF, spånplade eller krydsfinér som kernematerialet i fx bordplader og skabslåger.

Det er også muligt at reparere dine lette døre, også kendt som papdøre, hvis der gået hul i døren, eller hvis den har fået fugtskader. Skaden kan vi i mange tilfælde udbedre med finér, og i de værste tilfælde kan vi lave en ny dørplade, som passer til karmen, hængslerne og låsekassen.

Du kan vælge, om fineren skal være skåret ”kvart” eller ”plan”. Forskellen består i, om det er skåret på tværs af årringene eller vinkelret på årringene. Fineren får to meget forskellige udtryk, alt efter hvad du vælger. Kvartskåret finér giver en meget ensartet streg, mens der i planskåret finér er en meget tydelig åretegning i en kegleform, som kan variere meget fra stykke til stykke.

Selvom finér ikke er massivt træ, er udtrykket og herlighedsværdien næsten den samme. Finér giver dig mulighed for at ændre udtrykket i dit hjem og give et friskt pust til husets overflader – og det kan være meget billigere end at købe nyt.

Finer kan laves i mange forskellige træsorter, men den efterfølgende behandling af fineren har også en indflydelse på looket. Her kan man med mange forskellige typer lak ændre udtrykket af en given træsort. Det kan både være en mat eller blank lak, som kan tones og give træet lysere eller mørkere nuancer.

Uanset om du overvejer at få nye skabslåger, et nyt spisebord, eller om dørene griner forneden, så tøv ikke med at kontakte os. Vi kan klare det meste, og vi kommer gerne forbi til en snak og med et uforpligtende tilbud.

 

Kontakt:

 

E-mail: mail@finercentral.nu

 

Giv os et opkald

Du er altid velkommen til at ringe

Brug for hjælp?

Spørgsmål vedr. finer m.m.

Åbningstider:

Mandag - Torsdag
7 - 16
Fredag
7- 12
Lørdag - Søndag
Lukket